Proef id lunch dagverse top ingrediënten door keukenchef Yvan verrassend gebracht
tussen 12u - 13.30u elke dindag en vrijdag
Lunch omvat steeds voorgerecht en hoofdgerecht € 20
vrijdag6/12
*hartig taartje met prei en spek
*Civet van haas, wintergroentjes
we wagen ons aan een momument, heerlijke stoofpot uit de wildkeuken
of rog met kapperappel en puree
054/50.23.66 op =op
OF EMAIL restaurant.dekloef@scarlet.be
AANDACHT steeds een bevestigingsmail ontvangen voor bevestiging van reservatie
zoniet toch maar een telefoontje om te reserveren
*Hapjes die de toon zettten
Kies uit volgende voorgerechten
*Kortgebakken St-Jacobsvruchten - butternut
*Terrine van ganzenlever - kramiek - lemoncurd - mandarijn
*Pomme Ostendaise, grijze Noordzeegarnalen - bieslook
*King krab gegrild met smaakvol oranje sausje + €10
Kies uit volgende hoofdgerechten
*Filet van edelhert - gratin - witloof en Gieser-wildermanpeerke
*Hazenrugfilet Arlequin +€5
*Op vel gebakken kabeljauwhaas - beukzwam - gele wortel - puree
*Angus beef, smeltend roos met een knapperige beet, pomme allumettes
*Gebakken Noordzeetong 'Belle meunière' +€8
ALS TUSSENDOOR KAASJES + € 8
*Kaasjes uit eigen contreien, dichtbij en ook verderweg...geaffineerd door JCange
Kies uit volgende desserten
*Chocolademousse met Calleboutchocolade
*Gekoelde sabayon - punch au rhum
*Sorbet van braambes - gin
*Liever kaasjes die verbazen? Je zult niet teleurgesteld zijn
*Irish coffee (+€3,5)
menu aan €45
graag tijdig reserveren
Afhaalmenu KLASSIEK 40€ pp vanaf 2p
°3 hapjes die de toon zetten
° Wok van tijgergarnalen - Thaise kruidenmix - Basmati
°Suprême v. hoevekalkoen-kastanjechampignons
grondwitloof - kleurrijke miniatuurwortels
kroketten of gratin
°Duo van witte en donkere chocolademousse
Afhaalmenu CULINAIR GENOT 50€ pp vanaf 2p
°3 hapjes die de toon zetten
-0-0-0-
°St-Jacobsnootjes - crumble van Gandaham - butternut
OF
°King krab gegratineerd met Yvans smaakvol oranje sausje +€10
-0-0-0-
°Minestronesoep van zwartpootkip - oude Parmezaan
-0-0-0-
°Hertenkalffilet ‘poivrade’ appeltje-veenbes & grondwitloof
Kroketten of gratin
OF
°Kabeljauwhaas - Champagnesaus - prei - beukzwam
pastinaakpuree of kroketten
-0-0-0-
°Feestelijk eindejaarsdessert of Jacquy C kaascreaties min. 2 pers
Wijzigingen in de afhaalmenu’s mogelijk mits supplementje
Alle gerechten met pure, verse kwaliteitsprodukten
handleiding om thuis met gemak op te warmen
Broodjes & botertjes inbegrepen
Traiteur Kerst bestellen tot 19/12
Traiteur Oud/ Nieuw bestellen tot 26/12
Leopoldlaan 1, 9500 Ophasselt
054/50.23.66 of restaurant.dekloef@scarlet.be
Afhaalgerechten verkrijgen vanaf min. 2 p.
KOUDE VOORGERECHTEN & broodje
Franse holle oesters, GILLARDEAU N3 geopend (min. 6stuks) per stuk €3,5
Foie gras, kramiek, vijg en kweepeer €18
½ Kreeft ‘Belle vue’ scharreleitje - pluksla - cocktailsaus €28
SOEPEN brood of toast prijs per 1/2 liter
Bretoense vissoep, toast & rouille €8
Minestronesoep van zwartpootkip €7
WARME VOORGERECHTEN & broodje
Tijgergarnalen - Thaise kruidenmix - Basmati €18
St-Jacobsnootjes - crumble van Gandaham - butternut €20
Halve Canadese kreeft uit de oven €28
King krab gegratineerd met Yvans smaakvol oranje sausje €30
HOOFDGERECHTEN
Kalkoen ‘Archiduc’ kleurrijke miniatuurwortels - witloof €24
Kabeljauwhaas - Champagnesaus - prei - beukzwam €30
Hertenkalf ‘poivrade’ appeltje-veenbes - witloof €30
Hazenrug ‘Harlekijn’ appeltje-veenbes - witloof €34
Keuze uit: gratin Dauphinois of kroketjes of pastinaakpuree
CANADESE KREEFT ‘Belle vue’ - pluksla - cocktailsaus €52
GEGRILDE CANADESE KREEFT en wilde rijst €52
DESSERT
Duo van witte en donkere Chocolademousse €6
Feestelijk eindejaarsdessert €8
Jacquy Cange geaffineerde kaascreaties €8
Andere afhaalgerechten in samenspraak mogelijk vanaf minstens 8 pers
Wij kunnen voor aangepaste wijnen zorgen bij uw menu of gerechten (tussen12/20 euro per fles)
Vraag ernaar bij uw bestelling.
Zorgkundig geselecteerd door onze zoon Wouter, aspirant-sommelier.
www.restaurantdekloef.be
Wij wensen jullie ‘Prettige Feesten’
WIE WIL ER KOMEN GINNEN?
Zeg ons waarmee wij jouw smaakpapillen kunnen verwennen
FLORAAL-KRUIDIG-CITRUS-FRUITIG-ZOET
hieronder de do's en de dont's
DO’s:
Veel ijs
Wees niet zuinig met ijs! Hoe meer ijs je toevoegt, hoe minder snel het zal smelten. Zo vermijd je een overvloed aan smeltwater
Afmeten
Door het afmeten van de ingrediënten zorg je ervoor dat je steeds opnieuw dezelfde Gin & Tonic kan maken zoals je gasten of jij zelf ‘m graag lusten.
Tonic langzaam toevoegen
Een goede Gin & Tonic bruist! Je wil de bubbels dan ook zo lang mogelijk in je glas houden. Dit doe je door de tonic traag toe te voegen.
DONT’s:
Teveel tonic
De ideale verhouding van een Gin & Tonic is persoonlijk: sommigen drinken hun G&T graag met een verhouding van 2 maten tonic op 1 maat gin, of 3-op-1, anderen gaan voor 1-op-1.
Teveel roeren
Als je teveel roert in een Gin & Tonic gaat de tonic harder bruisen. Dat klinkt positief, maar het zorgt er voor dat het koolzuur sneller uit je tonic verdwijnt. De tonic zal dus niet lang bruisen. Eenmaal roeren na het toevoegen van de tonic is voldoende om de tonic goed te mengen met de gin.
Walsen
De Gin & Tonic wordt vaak geserveerd in een groot ballonglas en dat doet ons denken aan wijn. Met wijn wordt vaak gewalst om de aroma’s tot leven te wekken. Bij een Gin & Tonic heeft het echter tot gevolg dat de bruisende bubbels sneller uit de tonic verdwijnen.
Overdrijven met garnituren
Garnituur kan een extra dimensie geven aan een Gin & Tonic, maar het mag geen bouillon worden. Voeg maximum 2 verschillende garnituren toe en zorg ervoor dat deze goed afgestemd zijn op de gin. Het is nooit de bedoeling dat deze toevoegingen de smaken van de gin overstemmen, maar net wel om bepaalde smaken en geuren extra in de verf te zetten.
WIJN
We zijn trots te melden dat onze zoon aspirant-sommelier volgt
en de aangepaste wijnen kiest voor bij ons keuzemenu.
daardoor waait er een frisse wind doorheen ons wijnaanbod.
Kom en laat je verwennen.
Maak er een feest van en kies voor ons all-in menu met aangepaste wijnformule.
Er is ook bobversie die omvat een mocktail (cocktail zonder alcohol) OF gin zonder alcohol!
en wij hebben lekker wijnen gevonden (Spaanse) zonder alcohol,
er kan ook een miniversie van de aangepaste wijnen gekozen worden
want uiteraard blijgt het allerbelangrijkste dat u gelukkig bij ons vertekt zonder honger /en of dorst
Kazen uit Stambruges, Henegouwen door kaasaffineur Jacquy
Je hebt kaas en je hebt kaas...
Dat laat de fromagerie in Stambruges zien.
Elk exemplaar dat hier ligt is door eigenaar Jacquy Cange eigenhandig uitgekozen.
Daarvoor reist hij in eigen contreien,
dichtbij en verder weg oa in Frankrijk, Engeland, Italie, Spanje ..... om bij kleine boeren goede kazen te vinden.
Jacquy tilt de kaaservaring echter naar een nog hoger niveau.
Door de kazen te combineren met andere delicatessen probeert hij unieke smaakcombinaties te maken.
Wat dacht je bijvoorbeeld van kaas met bier, truffel of ....likeurtjes?!
Jacquy Cange produceert geen kazen, hij transformeert ze.
Door elke kaas te koppelen aan een fruitsoort, bier of wijn en de alchemie te laten werken, creëert hij nieuwe smaken.
Het beroep van affineur ten top!
Zo is uit de Herve en de oude Bon-Secours de 'Petit Bon-Secours' geboren.
De Sauterne wordt in een Fourme ingespoten die dan 'Fourme au Sauterne' heet.
Een zachte kaas van koemelk die een jas van aardbeienpasta kreegt, heet 'Délice d'été'
en dezelfde kaas wordt 'Tartufette' in het gezelschap van witte truffels uit Italië.
Deze kunstenaar schiep een waaier van 350 variëteiten van Franse en Belgische kazen.
U kunt ze ontdekken in zijn winkel te Stambruges, op markten Edin
BIJ ONS TE PROEVEN
De Sint verrast jullie dit weekend 6-7-8 december
met een smaakvolle ENTRECOTE van +- 350gr à €30 met bearnaise,
vergeten groenten & pommes chateau.
De Kerstman trakteert er 1 GRATIS BLOND KERSTBIER Bonsecours bij.
Of ben je eerder in een wilde bui?
Dan kan je kiezen voor een stukje herten of hazenrugfilet uit ons keuzemenu.
Om het even, steeds welkom na tijdig reserveren met vermelding van SINT-KERSTDEAL
054/502366
OF EMAIL restaurant.dekloef@scarlet.be
AANDACHT steeds een bevestigingsmail ontvangen voor bevestiging van reservatie
zoniet toch maar een telefoontje om te reserveren
KAART
De gerechten uit ons maand - keuzemenu kunnen ook afzonderlijk gekozen worden.
Voor- €20 hoofd-gerecht €30
Kindersuggestie tem 12 jaar, wel graag bij reservatie vermelden.